Nem jutott be a rendőrség salgótarjáni épületébe, őrjöngött a német férfi

Felmászott egy kocsi tetejére, ugrált, egy másikat pedig kameraállvánnyal ütlegelt. Bónuszként kárt tett az épületben is.

Garázdaság és rongálás miatt állított bíróság elé az ügyészség egy 46 éves német férfit, aki Salgótarjánban a rendőrség épületét és az előtte parkoló autókat is megrongálta még szeptemberben. A külföldit előzetes letartóztatásba helyezték a történtek után, ezalatt a nyomozás be is fejeződött. Kétrendbeli rongálás és garázdaság vétségének vádjában találták bűnösnek, és 28 nap elzárásra ítélték, emellett ki kell fizetnie csaknem 160 ezer forintot.

A német férfi 2016. szeptember 16-án jelent meg a Salgótarjáni Rendőrkapitányság már bezárt épülete előtt, ittasan. Dühös lett, hogy nem tudott bemenni, ezért a rendőrségi parkolóban felmászott egy kocsi tetejére és ugrált rajta, majd a nála lévő kameraállvánnyal egy szintén ott parkoló autó jobb oldalát többször megütötte és megkarcolta. Az egyik járműben 51, a másikban 52 ezer forint kárt okozott.

Ezek után ráállt a bejárat melletti kerítés műkőből készült díszgömbjére próbált felkapaszkodni a ráccsal védett ablakhoz, majd miután ez nem sikerült neki, a nehéz díszgömböt a talapzatáról és a parkoló rendőrautók irányába lökte, de nem találta elé azokat.

Az épületben tartózkodó egyenruhások fogták el a férfit – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatásából.