Féléves kisbabát fosztott ki egy somogyi fiatal

A vádlott ölbe vette a síró babát és kiszedte a fülbevalót a füléből. Két évet kapott érte.

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy fiatalt aki elvette egy mindössze féléves kisbaba fülbevalóját Somogyban. Kifosztás bűntette miatt ítélték el, két év börtönt kapott, amit a döntés szerint le is kell ülnie.

A fiatalember szeptember végén egy ismerősnél kávézott, aki megkérte, hogy vigyázzon egy kicsit a gyermekére, amíg kimegy a szobából. Ezalatt a vádlott az ölébe vette a síró csecsemőt, majd kiügyeskedte az egyik arany fülbevalót a füléből. Amikor az anya visszatért, a kifosztó távozott, kezében a négyezer forintot érő ékszerrel, amit aztán eladott egy zálogháznak.

A fülbevaló hiánya gyorsan feltűnt a nőnek. Az ékszert még aznap lefoglalták és visszaadták, az enyves kezű ismerőst pedig kihallgatták.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatásából kiderül, hogy a vádlott már büntetett előéletű és alig múlt 18 éves, ezt a bűncselekményt próbaidő alatt követte el.  Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb ítéletet szeretne kiharcolni. A fiú a másodfokú döntést előzetes letartóztatásban várja, mert úgy vélte a bíró, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye.