Simonka György attól retteg imádkozás közben, hogy másfél éves lányát elviszi majd egy muszlim

Az összemengyiződött képviselő sem maradt ki a népszavazási kampányból.

Mezőkovácsházán tartott népszavazási kampányfórumot kedden Simonka György, akivel kapcsolatban hétfőn jelent meg a hír, hogy a Mengyi Roland-üggyel összefüggésben nála is tartottak házkutatást. A fideszes képviselő itt is cáfolta a hírt, amit politikai lejáratásnak nevezett – írja beszámolójában a Népszabadság.

A mezőkovácsházi fórum vendége dr. Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester volt, aki már tavaly nyáron azzal vádolta az akkor még Budapesten jelen lévő menedékkérőket (szerinte „népvándorlók”), hogy őrjöngenek, késelnek, lopnak és összeszarják a II. János Pál pápa teret. Be is perelték, mire peren kívüli egyezséget próbált szorgalmazni. A beszámoló szerint most a Nógrádi György „biztonságpolitikai szakértőtől” ismert rémisztgető adatokat mondta fel.

Ennél érdekesebb volt azonban Simonka, aki arról beszélt, hogy „esténként minden idegszálával arra törekszik, hogy hazaérjen a gyermekeivel való közös imádkozásra”.

Amikor összebújva imádkoznak négy és fél éves fiával és másfél éves lányával, időnként arra gondol: lehet, hogy 15 év múlva az ő kicsi lányát elviszi egy muszlim ember harmadik feleségnek.