Orbán Ráhel mentorának hangos az étterme, kommandós akció lett a vége

A kormányfő lányával szoros viszonyt ápoló étteremmogul vitába keveredett az egyik helye körül lakókkal. Az éjjeli építkezés és a hangos elszívó miatt kommandósok megjelenéséig fajult a vita.
Kapcsolódó cikkek

Jól halad a szekér a jó körökben mozgó Zsidai Zoltán Roy számára, aminek viszont olykor az éttermei felett/alatt/mellett lakók isszák meg a levét. Így történt a Magyar Narancs cikke szerint a Szentháromság utcai Jamie’s Italian étteremben is, a Budai Várban.

A fő gond az volt a Jamie’sszel, hogy két ipari szellőzőberendezést telepítettek a műemléki épületbe, ami ellen a lakók nem tudtak semmit se tenni, mivel a kormánnyal jó viszonyban lévő Zsidai és a fideszes önkormányzat többségben vannak a házban. Tűrniük kellett hát tavasz óta a zajt és a hőt, de tiltakoznak folyamatosan.

Perjés Zoltán is így tesz, az ő és fia életminőségét jelentősen rontották a szellőzők, a lakás értéke is csökkent állítása szerint. Pénteken fél egykor zuhanyzás közben észlelte, hogy dörömbölnek az ajtaján. Amikor kiment ajtót nyitni,

egyszer csak öt, gépfegyveres kommandós zúdult be a lakásba. Házkutatást tartottak, miközben fegyvert fogtak rá. Nem találtak semmit.

A Mancs a BRFK végzését is megszerezte. Eszerint Perjés április 21-én megfenyegette az építkezésen dolgozókat, mmajd július végén egy Zsidait célkeresztbe tevő karikatúrát tett ki a Facebook-oldalára. Zsidai ráadásul közölte a rendőrséggel, hogy Perjésnek fegyvere van szerinte.

Perjés szerint az igaz, hogy az éjjel fél 12 felé dolgozó munkásokhoz keményebb hangnemben szólt, mert a fia nem tudott aludni a zörejtől. Azt ugyanakkor elképesztőnek tartja, hogy emiatt fegyveres kommandósok rohanják le őt. Szerinte Zsidai áron alul szeretné megszerezni a lakását.

Zsidairól régóta beszélik, hogy jóban van Orbán Viktor lányával, Ráhellel, aki dolgozott már nála és mentoraként is beszélt Zsidai Royról. Perjésről ugyanakkor azt kell tudni, hogy egy ideig a Miniszterelnökségen dolgozott médiatanácsadóként, évekig pedig újságíró volt több lapnál, rádiónál.

A Mancs megkereste a rendőrséget az ügyben, ami elzárkózott a válaszadástól az információs törvényre hivatkozva, így a lap közérdekű adatigénylést nyújtott be. A fő kérdés, hogy ha Perjésnek tényleg nem volt fegyvere, indul-e eljárás Zsidai ellen hatóság félrevezetése miatt.

UPDATE

A Zsidai Gasztronómiai Csoport szerkesztőségünknek küldött levelében egyesével reagált a szerintük félrevezető állításokra. Álláspontjukat az alábbiakban közöljük: