Összevertek egy hajléktalan férfit Kapuváron – Két ember ellen emeltek vádat

Test szerte, ököllel ütötték áldozatukat, falnak lökték és miután a földre került, megrugdosták, illetve ráborították az ágyát. A másik hajléktalan férfi kérlelte őket, hogy álljanak le, de hiába

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat egy 25 éves fiatal és egy 37 éves férfi ellen, akik tavaly decemberben összevertek egy hajléktalant Kapuváron. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdán közölte: ha a párost bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A támadók egy használaton kívüli tekepálya öltözőjében rontottak rá két alvó két hajléktalan férfira a vádirat szerint: a fiatalabb vádlott az egyiküket felrántotta az ágyról, szó nélkül bántalmazni kezdte, majd bekapcsolódott a társa is. Test szerte, ököllel ütötték áldozatukat, falnak lökték és miután a földre került, megrugdosták, illetve ráborították az ágyát. A másik hajléktalan férfi kérlelte őket, hogy álljanak le, de hiába. Végül elrohant egy közeli üzemhez, és kérte az őrt, hogy hívjon segítséget.

A hajléktalan férfi arc és szemsérüléseket szenvedett, valamint elmozdulással járó bordatörést, amelyhez kisfokú mellűri vérzés társult. Nem sokon múlt, hogy nem került életveszélyes állapotba.

A napokban Jászberényben történt hasonló eset: a két férfit egy használaton kívüli raktárépületben támadták meg, miközben aludtak. A tettesek – egy 16 éves fiú és 37 éves társa – cserép- és üvegdarabokkal rontottak nekik, illetve ütötték, rugdosták őket. Egyiküket az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos, a másik sérültet életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.