Vizoviczki azt állítja, nem ismeri Rogánt

A vállalkozó csaknem négy éve dugták rács mögé, most mégsem tartanák ott. Pont amikor "védelmébe vette" Rogánt.

Vizoviczki László néhány nappal azután, hogy házi őrizetbe helyezéséről döntöttek, közleményben Rogán Antal segítségére sietett – írja a 444.hu. A belvárosi polgármester most azért került bajba, mert Vizoviczki egyik korábbi alkalmazottja a jobbikos N1 tévének azt mondta, hogy a főnöke a nyári szezonok előtt 4-4 milliót adott Rogán Antalnak, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak.

Azt nem tudni, hogy pontosan miért is változott meg a bíróság álláspontja, hiszen az elmúlt egy évben fel sem merült, hogy hazaengedjék a rendőrök megvesztegetéséért és adócsalásért perbe fogott vállalkozót.

A diszkópápaként elhíresült üzletember ügyvédje mindenesetre most a sokáig fideszes pénzből működő, ügyészségi szivárogtatásokról is ismert Pesti Srácoknak juttatott el egy közleményt, amiben a vállalkozó tagadja alkalmazottja állításait, és bevédi Rogán Antalt. „Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke.”

A lehallgatási jegyzőkönyvekben Vizoviczki emberei is általában a cégcsoport támogatójaként beszélnek Rogán Antalról. Igaz, a perek dokumentumaiban nincs arra vonatkozó konkrét nyom, hogy Vizoviczki személyesen Rogánnal is kapcsolatot tartott volna. Bár ezt a kapcsolatot a nyomozók és az ügyészek sem nagyon firtatták, még Vizoviczkit sem kérdezték Rogánról a vallomástételekor.