4-es metró: szombattól vége a megszokásnak, teljesen átszabják a felszíni közlekedést

Többek között összevonják a 7-es és 107-es, valamint a 133-as és a 233-as járatokat. Jön az új 250B, több vonalat is meghoszabbítanak. Térképeken mutatjuk, mire figyeljen!

Az M4-es metró megjelenésével megváltoztak az utazási szokások: az utazóközönség körében egyre népszerűbbé vált az M4-es metró használata, míg a korábbi hagyományos felszíni járatok veszítettek jelentőségükből – indokolta meg a BKK pénteken, miért volt szükség a felszíni közlekedés átalakítására.

Mert június 4-étől cudarul átalakul, méghozzá így:

A változásban érintett vonalakon, a járműveken és a legforgalmasabb megállóhelyeken összesen 700 darab térképet és utastájékoztató anyagot helyeznek ki, emellett a június 4-én bevezetendő változásokra a járműveken hangos utastájékoztatás formájában is felhívják az utasok figyelmét. Június 4-én, 5-én, 6-án és 7-én közel 40 forgalmas megállóban és csomóponton élőszavas, helyszíni utastájékoztatással is készülnek, ezeken a helyszíneken a BKK munkatársai és a BKK forgalomirányítói összesen 15 ezer darab térképes szórólapot osztanak ki, emellett segítenek az eligazodásban, az új hálózat megismerésében.