Féltékenységből kezdett autós ámokfutásba egy férfi Győr-Moson-Sopronban

Kétszer kezdett őrjöngésbe, mindkétszer azért, mert azt gondolta, felesége szeretőjét látja egy autóban.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, rongálás bűntettével és rongálás vétsége, közúti veszélyeztetés bűntette és közlekedés biztonsága elleni bűntett – ezért állítanak bíróság elé egy férfit Győr-Moson-Sopron megyében. Autóval üldözött, támadt karddal és golfütővel – mindez még tavaly decemberben történt, az ügyészség pedig kedden azt közölte: vádat emeltek az ügyben.

A vád szerint a férfi kétszer kezdett őrjöngésbe, mindkétszer azért, mert azt gondolta, felesége szeretőjét látja egy autóban. Először egy parkolóban tombolt, miközben vele volt gyermeke is. Meglátta az ominózus kocsit, és nekihajtott. A gyereket ezután kiszállította, majd még kétszer belerohant. Végül előszedett egy kardot az autójából, és tovább rongálta a járművet. Csaknem 2 millió 200 ezer forint kárt sikerült okoznia.

Néhány nap múlva Levél felé autózott, majd hirtelen bevágott az előtte haladó kocsi elé, miután meglátta a sofőrt. Keresztbe fordult az úton és megállt, majd előszedett egy golfütőt. A jármű vezetője ijedtében megfordult és Mosonmagyaróvár felé vette az irányt. A férfi azonban üldözőbe vette és próbálta leszorítani. A menekülő ismét megfordult és gázt adott, de csak Hegyeshalomig jutott, a Fő utcán ugyanis ellenfele utolérte és a padkához szorította úgy, hogy közben az autók érintőlegesen ütköztek. A vádlott kocsija a füvön landolt, így a másik sofőr be tudott menekülni a rendőrségre.  A férfi a helyszínen maradt, fel-le sétált az úttesten, és az arra járó autók felé lengette a golfütőt, meg akarta őket állítani.

Amikor észrevette, hogy a korábban leszorított sofőr egyenruhásokkal tér vissza a helyszínre, Ausztriába menekült, ám ott leállt a kocsija, így a rendőrök – külföldi kollégáik segítségével – elfogták.