Rátámadt az őt ellátó mentőkre egy budapesti férfi

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt az őt ellátni próbáló mentőkre támadt.
Kapcsolódó cikkek

A vádirat lényege szerint a vádlott 2016. január 31. napján az esti órákban a VI. kerület Aradi utca és Eötvös utca kereszteződénél feküdt bódult állapotban.

Lakossági bejelentés alapján az Országos Mentőszolgálat részéről a két sértett – a gépkocsivezető és a mentőápoló – mentőautóval érkezett a helyszínre. Közölték a férfival, hogy a mentőszolgálattól érkeztek és segíteni jöttek, majd a mentőautóhoz kísérték és a betegtérben lévő székre ültették. A vádlott már ezalatt sem volt együttműködő, amikor pedig közölték vele, hogy további vizsgálatok miatt elszállítják, felállt és megpróbálta mindkét sértettet ököllel megütni. Az egyik ütés eltalálta a mentőápoló arcát, aki ennek hatására elvesztette az egyensúlyát és elesett.

A vádlott ezután sem volt együttműködő, az őt továbbra is ellátni próbáló sértetteket rugdosni kezdte. A férfit végül a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg.

A kerületi ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.