Milliókat csalt ki egy magyar nőtől az olasz Casanova

A férfi már az első héten segítséget kért.

Nem először bukkan fel a bűnügyi hírekben az az olasz férfi, aki a turisták után most magyar nőktől kér és kap pénzt. Egyiküktől hárommilliót csalt ki, a rendőrség nyomoz az ügyben.

A fővárosi nőt a Facebookon találta meg a sármos, olasz férfi. “Az első randink egy bevásárlóközpontban volt. Intelligens, figyelmes, megnyerő férfit ismertem meg, onnantól kezdve mindennap találkoztunk. Azt mondta, a házát felújítják, így vagy nálam, vagy egy panzióban voltunk kettesben. Mesélt a gyermekeiről és az édesanyjukról, aki öt éve halt meg. Már az első hét után segítséget kért, azt kérte, az én nevemre vegyünk neki előfizetéssel egy értékes mobilt, mivel ő olasz, így nem kaphat. Két héttel később egy másik, még drágább telefonnal kérte ugyanezt. Azt mondta, Szardínián ezt a készüléket nem árulják, de ezt is fizeti majd. Ekkor még nem gyanakodtam” – mondta a Borsnak.

Néhány nappal később magánóvodára százötven-, házfelújításra százkilencvenezer forintot kért tőle, magyarázat pedig mindig akadt, hihető is. A férfi arra is ügyelt, hogy fényképekkel bombázza kedvesét a közös otthonról, a nő gyermekének szánt ajándékokról. Akkor kezdett gyanakodni, amikor már sokadszorra sem sikerült megismernie a gyerekeit, édesanyját. Az autóját is egyre gyakrabban vitte el, végül azt mondta, hogy  költöznek. “Bepakolta a kocsimba a ruháimat és azt mondta, előremegy, kimossa, mire megérkezünk. De lefújta. Kitalálta, hogy beteg, és még egy receptet is lefotózott, amit szednie kell. A recepten található cím volt az egyetlen kapaszkodó. Kiderült, nem az övé, és elindult a lavina. A Facebookon hamar leellenőrizhettem az addigi történeteit. Megtaláltam olasz rokonait is. A gyerekei anyja nem halt meg, legalább másik négy gyereke van a világban, Olaszországba állítólag egy bankrablása miatt még egy évig nem is mehet, és emberek tucatjait csapta be az elmúlt években. Feljelentettem. Hárommillióm bánja ezt a történetet, aminek az áldozatai leginkább a gyerekei. És azok a nők, akiknek azóta udvarol. Mert erről is vannak híreim” – mondta a lapnak.

A férfi kapcsán alig egy évvel ezelőtt már jelentek meg hasonló hírek. Akkor azonban Ferihegyen,  honfitársaitól csalt ki jelentős összegeket hazaútra. Állítólag ezért lakhelyelhagyási tilalom is érvényben van vele szemben.