„Bombariadót fújt” a bevásárlóközpontban

Elfogták a telefonbetyárt, aki nem létező bűnügyekhez, balesetekhez riasztotta a rendőröket.

Tatabányán át kellett vizsgálni egy bevásárlóközpontot, miután “bombariadót fújt egy 25 éves tatabányai férfi” kedden délután – tudatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A segélyhívószámon tett bejelentést arról, hogy egy gyerek gyúlékony anyagot töltött egy flakonba. A rendőrök kivonultak az üzletközponthoz, és ahhoz a nyilvános telefonfülkéhez, ahonnan percekkel később egy másik hívás is érkezett. Ugyanaz a telefonáló akkor azt állította, hogy egy másik üzletnél is folyamatban van egy bűncselekmény.

A rendőröket a megyei főkapitányságról az ügyeletes irányította, aki a térfigyelő kamerarendszerén keresztül nyomon követte a férfit, akit végül a körzeti megbízott fogott el. A helyszínen, majd később gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, ő telefonált mindkétszer, az általa tett bejelentéseknek nem volt valóságalapja. Azt is bevallotta, hogy az elmúlt hetekben többször is hívta a 112-es segélyhívót, akkor közlekedési balesetekhez riasztotta a rendőröket, feleslegesen.

A 25 éves férfi ellen a rendőrség közveszéllyel fenyegetés és valótlan bejelentés miatt is eljárást indított. Szabálysértési őrizetbe vették, gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állítják.