Kibiztosította a DK az oligarchagránátot

A kormány drasztikusan lecsökkentette az új lakások áfáját. Ki fog jól járni vele a DK szerint? Hát a Fidesz holdudvara!
Kapcsolódó cikkek

Egyszerű megfejtéssel élt szombaton a DK, megfejtették, hogy “a fideszes oligarchák kaszálhatnak a lakásépítés áfacsökkentésével”. Felidézik, hogy a kormány kitalálta, 27-ről 5 százalékra mérsékli az új lakások építése után fizetendő áfát. Ebben a törvényben szerintük egy rakat kiskapu van. A kormány a tervet a szociálisan rászorultakra hivatkozva viszi keresztül, pedig

Azok, akik ma Magyarországon szociálisan rászorulónak minősülnek, nem hogy 300 négyzetméteres házat vagy 150 négyzetméteres lakást, hanem lassan már kenyeret sem tudnak venni.

A DK szerint a 22 százaléknyi áfanyesés könnyen az építőipari cégeknél landolhat, és itt jutunk el az oligarchákhoz: “a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó PBE Épító Kft, és az ‘új Simicskaként’ is emlegetett Garancsi István tulajdonába tartozó Market Építő Zrt.” is foglalkozik lakóépületek építésével.

A közlemény végén a DK képzeletben fölemeli balját és megcsördíti az ostort, mondván “aljas és átlátszó, hogy a kormány oligarchabarát kiskapukkal alkotta meg azt a törvényt. Ennek így csak a “fideszes maffiacsalád” örülhet majd.

MSZP: folyatják a közpénzt!

Az MSZP ugyanezt közölte más szavakkal. Lukács Zoltán, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormányoldal jót is csak úgy tud tenni, hogy közben szintén jól járjon. A lakásépítés támogatásán keresztül ugyanis az embereken keresztül saját zsebükbe “folyatják ki a közpénzt” – mondta. A lehetséges haszonélvezőkre példaként említette a felcsúti polgármester tulajdonába került Magyar Építő Zrt.-t.

Az ellenzéki politikus közölte, hogy az MSZP szombaton a Blaha Lujza téren tart ételosztást. Lukács szerint a karácsony közeledtével csaknem száz településen rendeznek karitatív akciókat. Ezeken sajnos azt tapasztalják, hogy egyre több az olyan rászoruló, aki bár dolgozik, nem tudja eltartani magát és családját.