De mit keres egy politikus az óvodában?

Becsó Zsolt fideszes politikus elég sokszor megfordul arrafelé, de azt nem tudni, mit keres.

Becsó Zsolt fideszes politikus elég sokszor megfordul, de azt nem tudni, mit keres.

A nógrádi kormánypárti képviselő Facebook-oldala hemzseg az óvodai látogatásoktól, ezt elégelte meg az Eötvös Károly Intézet és nyílt levelet írtak a politikusnak. Változtatás nélkül közöljük.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő részére
Tisztelt Képviselő Úr!
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény szerint „a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható.”
Az Eötvös Károly Intézet álláspontja szerint az ön által kezdeményezett “Adventi Mikulásjárat” elnevezésű akció, amelynek során a gyerekek pihenőidejében jelenik meg az óvodákban ajándékokat osztogatva, nemcsak a jó ízlést sérti, de az Alaptörvényt is. Az akcióval ugyanis a gyerekek akaratukon és a szülők belegyezése nélkül válnak kampányeszközzé. Természetesen nem a képviselői jótékonykodás ellen, hanem a jogszabályok betartása mellett emelünk szót: önnek és képviselőtársainak ugyanis lehetősége van adományokat eljuttatni a közoktatási intézményekbe névtelenül is és tanítási időn kívül is.
Az Eötvös Károly Intézet 2015-ben nyílt levelet küldött minden országgyűlési képviselőnek – így önnek is – a demokráciára nevelő oktatás érdekében, amelyben pártállástól függetlenül arra kérjük a politikusokat, vállalják, hogy a törvény szellemét betartva tartózkodnak a közoktatási intézményekben tett kampánycélú látogatástól. A levelet az alábbi linken találja.
Arra szeretnénk önt kérni, hogy csatlakozzon kezdeményezésünkhöz, és a jövőben ne kezdeményezzen látogatást közoktatási intézménybe azzal a céllal, hogy gyerekekkel találkozzon.
Tisztelettel:
Eötvös Károly Intézet