12 éves lányt vett 35 ezer forintért a 70 éves

Néhány hónapja egy kétévest raboltak el. Magyarországon is létezik emberkereskedelem.

Egy kiskunfélegyházi konferencián derült ki, hogy három hete eladtak egy 12 éves kislányt 35 ezer forintért. A rendőrök egy közeli faluban találtak rá. Egy 70 éves férfi „vette meg” magának. A fórumot éppen azért tartották, hogy a rendőrök felhívják a figyelmet, mennyire valós probléma Magyarországon is az emberkereskedelem, az embercsempészet, a modern rabszolgaság, csicskáztatás – írja a baon.hu. A helyi hírportál szerint a tanácskozáson több példát is említettek a rendőrök, amelyek a közelmúltban a környékén történtek. A 12 éves lány esete mellett kiderült, hogy néhány hónapja egy kétévest raboltak el. A kisgyermeket Hatvanból vitték haza édesanyjához.

A konferencián szó volt a becsapott, külföldön prostitúcióra kényszerített nők tízezreiről, és arról is, mekkora veszélyt jelent a szervkereskedelem. A legfájdalmasabb, hogy egyre több gyermek válik emberkereskedők áldozatává. Mivel nekik korlátozott a veszélyérzetük, nagyon fontos időben felhívni a figyelmüket az internet, a közösségi oldalak veszélyeire is. A gyerekeket prostitúcióra, munkára, bérkoldulásra kényszerítik, legrosszabb esetben szervdonornak használják.

Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni koordinátora a konferencián arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyre növekvő szegénység miatt sok fiatalnak kilátástalan a helyzete, nincs jövőképe, ők  könnyen válnak áldozattá. A problémát súlyosbítja, hogy az áldozatok legtöbbször szégyellik magukat, amiatt, hogy megalázó helyzetbe kerültek. Ezért nem mernek segítséget kérni, illetve nem tudják, hogy van segítség. A szakembert a minap az Aranyanyu-díjra éppen egy emberkereskedőktől megmentett áldozat ajánlotta.