Szembeszállt a tolvajjal a tápiógyörgyei fiú, késsel fenyegették

A kerékpár végül visszakerült tulajdonosához, a késes tolvaj pedig bíróság elé állt.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki ellopott egy kerékpárt majd késsel fenyegettet meg egy fiút, aki megpróbálta visszaszerezni a biciklit. A tolvajt gyorsított eljárásban állították bíróság elé, két év börtönt kapott öt évre felfüggesztve.

A Pest Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi a tápiógyörgyei vasútállomásról lopott el egy kerékpárt még júliusban. Estefelé a falu egyik utcájában haladt új szerzeményével, amikor találkozott egy gyerekekből álló társasággal. Az egyik fiú felismerte anyja biciklijét, ezért kérdőre vonta a tolvajt, azt akarta, hogy adja vissza a lopott kétkerekűt. A férfi azt válaszolta, vette valakitől, majd elhajtott. A gyerek azonban utána futott, megragadta a kormányt és civakodni kezdett a férfival.

A tolvaj ekkor előrántott egy pillangókést, a gyerek megijedt, és elengedte a kerékpárt. A férfi el akart hajtani, de pár méter megtétele után leesett a lánc a bicikliről, így a fenyegetőző jobb híján bedobta zsákmányát a bokorba.

A férfit  novemberben kapták el.