Brutális módon megölte párját az oroszlányi nő, mert a férfi szidta

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 60 éves nő ellen, aki idén márciusban halálra élettársát oroszlányi otthonukban.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek vádat egy 60 éves nő ellen, aki idén márciusban halálra verte élettársát oroszlányi otthonukban. Az asszony – aki az ügyészség szerint „szükségtelen brutalitással és embertelenséggel”ölt –  előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A vádirat szerint az érintettek 1995 óta éltek együtt. A gyilkosság napjának délelőttjén – március 6-án –  férfin alkoholt vett, amit meg is ittak. A nő a délutáni órákban elment otthonról, csak az esti órákban ment haza. Élettársa számon kérte őt, hol volt és miért nem hozott több bort, majd szidni kezdte őt és a családját is.

Az asszony dühbe gurult, felkapott egy 90 centiméter hosszú vasrudat és nekiesett párjának, ütlegelte a koponyáját, az orrát, a mellkasát, a hasát és a lábát is. A férfi a földön feküdt, vérzett, a nő pedig lefeküdt aludni. Csak másnap reggel tűnt fel neki, hogy élettársa nem lélegzik, ekkor értesítette a rendőröket.

Fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán.