Hidegvérrel ölte meg testvérét a budapesti fiatal

Miután az áldozat összeesett az utcán, öccse levette róla az aranyláncát majd visszament a lakásba.

Emberölés miatt emelt vádat az ügyészég egy 25 éves fiatallal szemben, aki – a vád szerint – tavaly márciusban halálra késelte a nála tíz évvel idősebb bátyját Budapesten. A támadó jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti, vagyis – tekintettel a büntetett előéletére – ha gyilkosságban bűnösnek találják, több mint húsz évet kaphat.

A végzetes vita március 16-án robbant ki a fiatalabb testvér Auróra utcai albérletében. Hogy mint vesztek össze, azóta sem derült ki. A támadó a vita hevében kést ragadott és bátyja után ment, aki el akarta hagyni a lakást. A folyosón kezdtek dulakodni, a verekedés végül késelésbe torkollott. A 35 éves áldozat próbálta védeni magát, de öccse többször megszúrta.

A férfinak még annyi ereje volt, hogy ki tudott menni az utcára, de amint kilépett a társasház kapuján, összeesett és meghalt. A Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásából kiderül: testvére ekkor odalépett hozzá, levette bátyjáról az aranyláncot majd visszament a lakásba. A rendőrök ott fogták el nem sokkal később.

Az áldozat az ügyészség szerint olyan súlyos, többszörös szúrt sérüléseket szenvedett, hogy életét akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.