A Buddha Bar vezetői is részesültek az olcsósított ingatlanokból

A Petőfi utcában tudtak jó áron megvenni egy értékes ingatlant, de nem ez az egyetlen lakás vagy ház, amit nem túl gazdaságosan árusított ki az V. kerület.
Kapcsolódó cikkek

Jó ideje megy a jogi pingpong a belvárosi ingatlanpanamák körül, főleg az V. kerületi ellenzék tolja, hogy az önkormányzat bőven áron alul ad el önkormányzati lakásokat, ingatlanokat. A módszer egyszerű, az értékbecslő alultaksálja az ingatlant, és azt sok esetben az addigi bérlő az eredeti ár 70 százalékáért megveheti, ugyanis elővásárlási joga van rá.

A 444 szerint újabb gyanús ügy van terítéken. Egy rakat lakást adtak el olcsón, például a Petőfi Sándor utca 3.-at 93 millió forintért (ez egy 357 négyzetméteres ingatlan). A vevő a Belvárosi Üzlet Ingatlanhasznosító Kft., Berta Béláné, Zuhair Awad és Sameer Hamdan is benne van a vállalatban. Ők üzemeltetik a Buddha Bar hotelt a Klotild-palotában, és ők vették meg tavaly a Párisi Udvart 2,1 milliárdért.

Érdekes még, hogy a Collina DM Kft. meditációs központot nyit az Alkotmány utcában: pályázat nélkül és a lap szerint áron alul szerezték meg ehhez a kellő 840 négyzetméteres ingatlant. Juhász Péter önkormányzati képviselő szerint 60 millió forintot bukott ezen az ügyleten az önkormányzat.

A kerületi vezetésnek olykor dolgozó ügyvéd, Sándor Sz. Zsolt irodája a Deák téren vett egy 237 négyzetméteres helyiséget 79 millióért. Juhász szerint a piaci ingatlanhirdetések árai ezen a környéken kétszer-háromszor magasabbak, mint amennyiért az önkormányzat túladott ezen.