4200 felett volt az elfogott bevándorlók száma

Szerdán 4255 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt. Húsz újabb bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezték.

Szerdán 4255 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt. Három emberrel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata csütörtökön a police.hu oldalon.

Húsz újabb bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt csütörtök reggelig – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc az MTI-t.

A vádirat szerint tizenegyen Ásotthalom, hatan Mórahalom, ketten Röszke térségében, egy elkövető pedig ismeretlen helyen érkezett Magyarország területére. Tizenhárman a már mások által megrongált határzáron keresztül, a többiek a kerítés alatt vagy azon átmászva lépték át illegálisan a határt.

A vádlottak közül – akik valamennyien elismerték a bűncselekmény elkövetését – tizennégyen afgán, hárman-hárman albán, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat.

A migrációs válsághelyzet kihirdetése óta a Szegedi Járási Ügyészég összesen 304 elkövetővel szemben kezdeményezett gyorsított eljárást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt – tudatta a csoportvezető ügyész.