Ön szerint mi jut eszébe az Együttnek Szent Istvánról?

Nagy rejtély lehet elsőre a címben feltett kérdés, de érdemes gondolkodni rajta. Ahogy Micimackó örökbecsű szavai csengenek: "Gondolj, gondolj, gondolj!"
Kapcsolódó cikkek

A címben föltett kérdésre megadunk három lehetséges választ:

  1. Az államalapítás és a Magyar Királyság dicső felépítése.
  2. Semmi, ezeknek csak az Új Kenyér Ünnepe maradt.
  3. ORBÁN VIKTOR!!!!!!!

 

Ha ön a harmadik verziót választotta, akkor beletrafált! Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy az Együtt ünnepi közleménye azért sorolja királyunk érdemeit is, pl. így:

“István volt az, aki először nyilvánította ki hazánk nyugati és keresztény kötődését, és a korabeli Európa erős és egyenrangú szövetségesévé tette Magyarországot.”

De hiába István bölcs döntései, ha egyszer rárontott a gonosz a nemzetre:

“Ma az ország vezetése és az ország érdekei ellentétbe kerültek egymással. Orbán Viktor kormányzása szembe megy a Szent Istváni hagyománnyal.”

Bajnai Gordon volt kormányfő volt pártja aztán előveszi I. István intelmeit is, amin Bayer Zsolt most minden bizonnyal feldühödik. Ezeket ajánlják a csendben lévő Orbán figyelmébe:

„Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” „Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”

Frissítés: Befutott a DK közleménye is, ami olyan mintha együtt ötölték volna ki az Együttel, bár Orbánt nem nevezik néven. De kiderül, hogy ma már nincs jogállami rend, csak megosztás és kirekesztés és gyűlölet és bezárkózás. Keletre kacsingató, elszigetelt kalózállam lettünk, csak a pénz számít és egyre kevesebbeknek adatik meg az új kenyér és az otthon biztonsága. “A DK szerint hazánk letért az államalapítónk által kijelölt útról, ahová előbb vagy utóbb, de vissza kell térnie: az alkotmányos rend és európaiság útjára.”