Magyar Nemzet: a fideszeseknek már nem olyan fontos 2006

Révész Máriusz, aki maga is a túlkapások áldozata volt, még csak nem is reagált a lap megkeresésére.

A kormánypárt politikusainak már nem is olyan fontos a 2006 őszén elkövetett rendőri túlkapások ügye – legalábbis ez derül ki a Magyar Nemzet által megkérdezett fideszes és KDNP-s politikusok reakcióiból. Csak az ellenzék reagált érdemben arra, hogy az ügyész enyhe ítéletet kért a volt rendőri vezetőkre – írja a lap.

„Folyamatban lévő bírósági eljárásról nem nyilatkozom” – mondta több politikus is. Révész Máriusz, aki maga is áldozata volt a 2006. október 23-i intézkedésnek, még csak nem is reagált a lap megkeresésére. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke annyit közölt, hogy a 2006-os események feltáratlansága „a jogállamiság súlyos kudarcát jelenti”, míg Rétvári Bence KDNP-alelnök azt mondta, nem hajlandó nyilatkozni a Magyar Nemzetnek.

Schiffer András, az LMP társelnöke beszédesebb volt: a konkrét ügyészi döntést nem minősítette, de kijelentette, hogy az elszámoltatás a 2003-2009 közti rendőri túlkapások kapcsán nem történt meg maradéktalanul és „nem terjed ki a rendőri terror politikai felelőseire”.

Nyilván másképp látta a döntést Bárándy Gergely szocialista képviselő, aki szerint „évekig tartottak fent egy olyan vádat, aminek nem volt alapja”, az enyhe büntetés kérésével pedig „a pofára esést szeretné megelőzni az ügyészség”.