Ezer plakátot helyez ki a Kétfarkú Kutya Párt

Július elsején jön az első ötszáz, összesen húszféle üzenet jelenik meg rajtuk. Berlinben és Londonban is lesznek az ottani magyaroknak szóló plakátok.

Összesen húszféle plakátot helyez ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog, ebből három a menekültekkel való szolidaritásra buzdít és a bevándorlókkal foglalkozó civil szervezetekről ad tájékoztatást. Kovács Gergő, az MKKP elnöke a VS.hu-nak elmondta: országszerte ötszáz plakátot helyeznek ki július elsején, a hónap közepén pedig a tervek szerint újabb ötszázat.

A miniszterelnök falujában, Felcsúton is lesznek plakátok, két helyen biztosan, illetve még egy Alcsúton. Berlinben és Londonban is lesznek az ottani magyaroknak szóló plakátjaik. Emellett az ezer plakát fele Budapestre kerül, a többit pedig a megyék között egyenlő arányban osztják el.

 A plakátok szövegeit még nem hozták nyilvánosságra, de akár ez is közöttük lehet.

A plakáthelyeket a Publimonttól bérlik, ami Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik – ezen kívül egyetlen lehetőségük lett volna, a kormányközeli Garancsi István által nemrég megvásárolt ESMA. A plakátokra több mint 31,5 millió forint jött össze közadakozásból, ez több mint tízszerese annak, amit eredetileg terveztek. Érdekességképpen: a kormány 300 millió forintot fordított bevándorlásellenes hirdetéseinek kihelyezésére, ebből a pénzből azonban kevesebb felületet vettek.

Kovács Gergő korábban a Hír24-nek azt mondta: „Nekem nem is igazán az tett be, hogy a menekültekről mit mond a kormány. Ez az ügy nem is a menekültekről szól, hanem arról, hogy a kormány folyamatosan olyan csoportokat keres, akiket utálni lehet, és igyekszik is megutáltatni őket az emberekkel. Ez káros egész Magyarországnak, a társadalmi szolidaritás így is romokban hever. Úgy gondoltuk, megmutatjuk: mi nem így gondolkodunk, és nem szívesen hallgatjuk az ilyen üzeneteket.”