Együtt: Nyíregyháza 220 milliót bukott, a polgármester mondjon le

A párt szerint Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere vagy vétkes hanyagságot követett el vagy hazudott a város Quaestor-kötvényeiről.
Kapcsolódó cikkek

Az Együtt közleményében azt írja: Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője kiderítette: a város polgárai által létrehozott Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat, az önkormányzattal szoros szimbiózisban működő cég legalább 220 millió forint értékű Quaestor-kötvényt vásárolt a nyíregyháziak által befzetett pénzekből, melynek most jelentős hányadát minden valószínűség szerint elbukja.

A párt szerint „Kovács Ferenc fideszes polgármester mind a legutóbbi napokig letagadta, hogy a városnak vagy hozzá kapcsolódó cégeknek a brókerbotrányban érintett Quaestor-kötvényei lennének.” Az Együtt emlékeztet: amikor Lövei Csaba levélben rákérdezett a polgármesternél, rendelkeznek-e kötvényekkel, „a városvezető egy pikírt hangvételű levélben nemmel válaszolt.” Kovácsnak tehát már korábban lett volna lehetősége, hogy elmondja az igazat – következtet az Együtt.

A Fidesz 300 millióról beszél

A párt úgy látja, ennek magyarázatára két lehetőség van: „amennyiben Kovács Ferenc nem tudott a kötvényekről, akkor vétkes hanyagságot követett el. Ha pedig tudott róla, akkor hazudott. Mindkét esetben megállapítható: Kovács rosszul vezeti a várost, érdemtelen a nyíregyháziak bizalmára. Azonnal távoznia kell Nyíregyháza éléről!”

Ahogyan hírt adtunk róla: a Fidesz mai közleménye szerint a település volt MSZP-s alpolgármestere, az önkormányzat gazdasági tanácsnoka és képviselője, Mikó Dániel a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat intézőbizottsági elnökeként tőzsdézte el a tagi érdekeltségi hozzájárulás csaknem 300 millió forintját.