Eljárás indult a férfi ellen, akit falnak löktek a közterületesek

Volt bérlete, nem ütött meg nőt, aránytalannak gondolja a hatóság fellépését – mondta el a férfi a Kettős Mérce blognak.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: óriási felháborodást keltett az a néhány napja az internetre felkerült videó, amelyen négy közterület-felügyelő az aluljáró falának szorít egy férfit. A felvételből egyértelműen nem derül ki, mi történhetett a jelenet előtt, a hatóság embereinek szavai szerint a férfi bliccelt a metrón.

A Kettős Mérce blog elérte a pórul járt férfit, aki elmondta: “Téves és hibás megállapítások sora jelent meg az esetről szóló híradásokban, mégpedig: Volt érvényes havi bérletem. Azért nem mutattam meg, mert körülbelül 10 perccel korábban ezt már megtettem a Széll Kálmán téri bejáratnál az ottani ellenőröknek. Ebben hibáztam! Ezt, hogy már megmutattam, elmondtam a Blaha Lujza téri közterület-fenntartóknak és ellenőrnek is. Egyetlen célom az volt, hogy távozzak, senkit nem akartam bántani. Távozási szándékomban meggátoltak, és egyre erőszakosabban léptek fel velem szemben. Próbáltam áttörni a körém vont gyűrűt, amelynek a következményeit már a felvételek is alátámasztják. Hangsúlyozni kívánom, hogy nem ütöttem, főleg nem nőt, nem hogy most, de korábban sem. Bízom benne, hogy az ellenem közben megindított büntetőeljárás során ez megállapítást nyer!”