Nem szakad a Jobbik, de…

…komoly viták várhatók a radikálisok és a pártelnökkel együtt középre tolódók között – írja a Napi Gazdaság.

A kormányhoz közeli lap emlékeztet rá, hogy Novák Előd a minap egy Jobbik-közeli internetes portálon keményen bírálta a néppártosodást. A párt alelnöke a Napi Gazdaságnak azt mondta: a jövőben komoly viták várhatók, de egy pártszakadást elképzelhetetlennek tart. Mirkóczki Ádám szóvivő cáfolta a széthúzást, a fordulatot, úgy vélte, csak emberközpontúbb lett a párt, amelynek az arctalan Új Magyar Gárdával már nincs is kapcsolata.

A jelenlegi stratégia megosztja a párthoz közel álló szervezeteket. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) társelnöke szerint nem szűnt meg a radikalizmus, csak már nem lehet mosdatlan szájjal cigányozni, zsidózni. Zagyva György Gyula nem vette magára Vona Gábor korábbi szavait, hogy a vadhajtásokat le kell vágni.

A kommunikációs fordulatnak örül a Betyársereg alapítója. Tyirityán Zsolt saját bevallása szerint jó viszonyt ápol a Jobbik pártelnökével, de sok kérdésben nem ért egyet Vonával. Így történelmi személyiségek megítéléséről, valamint bizonyos fogalmak démonizálásával kapcsolatban gondolnak mást. Mint korábban megírtuk, a minap a Betyársereg honlapja a Jobbik történelmi sikere mellett hirdetett egy Hitler-emléktúrát.

Címkék: Jobbikcukiság