Készülhetnek az ovisok: őszre 278 kormányablak lesz

Lázár János átadta a sárbogárdi kormányablakot és megígért egy újabb postahivatalt. Az óvodások szavalóműsora ezúttal elmaradt.
Kapcsolódó cikkek

Idén ősszel csaknem kétszáz járás 278 kormányablakában legalább háromszáz ügyet tudnak elintézni a választópolgárok – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, amikor átadta a Fejér megyei Sárbogárd kormányablakát.

Az MTI hírében nem esett szó, hogy itt milyen különleges rendezvénnyel ünnepelték meg az eseményt. Hétfőn azonban kiderült, Mórahalom mennyire örült a közigazgatási fejlődésnek, és a legszebb pártállami időszakokat megidőző módon vezényelték ki a helyi óvodásokat, hogy verset szavaljanak az eseményen.

Egy kormányablak mindenesetre valóban fontos csatlakozási pont az államigazgatáshoz. Lázár János Sárbogárdon hangsúlyozta is: szeretnék elérni, hogy a kormányablakok és a járási hivatalok létezésével egyszerűsödjön és gyorsuljon az ügyintézés. Ügyet intézni az államnál ne időveszteség, pluszteher vagy stressz legyen, hanem lehetőség szerint olyan munkafolyamat, amellyel segíteni lehet minden választópolgár problémáin.

A miniszter emellett meghallotta azt a régi sárbogárdi igényt is, amelyet Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő tolmácsolt számára így az egyetlen működő postahivatal mellett még egy létesül majd a városban.