A Ouaestor-botrány “az égig ér”

Saját hálójába került a maffiakormány - állítja a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom (MoMa).
Kapcsolódó cikkek

A kormány felkészületlen és faragatlan. Szakmányban pazarolja nemcsak a köz, hanem a kisemberek pénzét is – írta közleményében a MoMa, amely szerint a Quaestor-ügyben azért kellett sokáig várni az ügyészség fellépésére, hogy “a korrupt kormánnyal összefonódott oligarchia kimentse a saját pénzét. Az adófizetők, az állam és a becsapott kisbefektetők, leendő nyugdíjasok pénzéből előre kártalanították magukat. Zárolható vagyonuk pedig bizonyosan nincs”.

A MoMa szerint a nemzeti ügyek “nemzetrontó kormánya egyre jobban belegabalyodik saját hazugságai hálójába”. Tarsoly mégis írt levelet a miniszterelnöknek és a felügyeletet ellátó jegybanknak. Orbán “őrületes tudatlanságról tanúbizonyságot téve hamar a bennfentes kereskedelem gyanújába keveredett”, az MNB pedig semmit sem tett. “Matolcsy fülsiketítően hallgat. (…) Fejetlenség, zűrzavar, a hozzá nem értés magasiskolája mindenütt.”

Orbán Viktor azt mondta pénteken a rádióban, hogy létre kell hozni a kincstári rendszert. A MoMa elnöke, Bokros Lajos szerint viszont az húsz éve létezik! “Annyi történt csupán, hogy a kormány folyamatosan megsérti a kincstári gazdálkodás elemi szabályait. A botrány az égig ér. A hivatalos politika rangjára emelt korrupciójukba a kormány hamarosan bele fog bukni. Ébresztő Magyarország!” – adta ki a jelszót a MoMa. 

 

Címkék: brókerbotrány