Vége a tüntetésnek a Szabadság hídon

A tüntetők 11 autóval zárták le a hidat, a rendőrség szabálysértési eljárást indít, újra szabad a közlekedés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében felidézte: délután 4 órakor 11 személygépkocsi megállt a Szabadság hídon és lezárta az útpálya egy részét. A rendőrök felszólították a 11 gépjármű vezetőjét, hogy hagyják el a hidat. Velük szemben szabálysértési eljárást indít a BRFK.

Nem sokkal délután négy óra után a Népszava azt írta jelenleg nem lehet közlekedni a hídon. A villamos közlekedik, körülbelül 30 rendőr van a helyszínen, a gyalogosforgalom elöl pedig elzárták a hidat. A tüntetőkkel egyeztetnek. Büki Zoltán szervező szerint a demonstrációt a vasárnapi zárva tartás kibővítése miatt tartják.

 
Fotó: Facebook 

Múlt hét szerdán este Demokratikus Magyarországért Civil Társaság már néhány autóval elzárta a Lánchídra vezető utat is mindkét irányból.

 
Fotó: Balogh Mária 

A rendőrség a gépjárművek elől lezárta a Várkert rakpartot és az alagutat az Alagút utca és az Attila út kereszteződésétől a Lánchíd felé, a hídra a gyalogosok sem mehettek fel. A demonstráció miatt a 16-os és a 105-ös busz is módosított útvonalon járt. A tüntetők az Alkotmánybíróság függetlenségét követelték.

 
Az üres Szabadság híd 17 óra körül (Fotó: Balogh Mária)
 

A tüntetés után a főváros feljelentette a szervezőket. Mint írták “néhány magamutogató baloldali provokátor politikai haszonlesésből” több tízezer fővárosi polgárnak okozott kárt és bosszúságot.