Hiába építenék a nyugati kiskörutat, egy ház az útjában áll

Az egykori tulajdonos 78 milló forint kártalanítáat kapott, mégsem hajlandó kiköltözni az épületből. Néhány napja jogerős az ítélet: mennie kell.
Kapcsolódó cikkek

Akadályba ütközhet a Debrecenben épülő nyugati kiskörút kivitelezése, mivel egy épület még mindig útban van – írja a haol.hu hozzátéve: előtte és mögötte nagy gépekkel háromméteres mélységig kiszedik a törmelékes talajt, az esetleges pincéket, kutakat, a helyére tiszta földet terítenek.

A szóban forgó ingatlant az önkormányzat kérésére a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal kisajátította, a 78 millió forintos káártalanítást a város a tulajdonosnak már 2011-ben kifizette, aki ennek ellenére nem hajlandó kiköltözni az épületből. A tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat pert indított az ügyben.

Az elsőfokú bíróság tavaly decemberben arra kötelezte a volt tulajdonost, hogy 30 napon belül üresen adja át a házat a városnak. Erre nem került sor, sőt, a kártalanított egykori tulajdonos fellebbezést nyújtott be.

Néhány napja megszületett a másodfokú jogerős ítélet is: a bíróság ebben ismét kötelezte a volt tulajdonost az ingatlan 30 napon belüli kiürítésére. Amennyiben ez határidőre nem történik meg, az önkormányzat végrehajtási eljárás lefolytatását fogja kérni – írja a portál.