Tizenhat új midibusz közlekedhet a Várban

Tizenhat új dízelüzeműmidibusz érkezik Budapestre az év végéig. Az új buszok a tervek szerint a budai Várban és vonzáskörzetében fognak közlekedni.
Kapcsolódó cikkek

Az erről szóló a támogatási szerződést az értelmében Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere írt alá.

A BKK a főváros közlekedésszervezőjeként az I. kerületi önkormányzattal együttműködve korábban nyílt tendert írt ki midibuszok beszerzésére. Ezt a török Karsan Otomotiv nyerte meg 870 millió forintos ajánlatával. A nemzeti fejlesztési kormánybizottság megítélte a 909 millió forintos uniós támogatást, tehát elkezdődhet a midibuszok szállítása – közölték, hozzátéve: a szerződés lehetőséget ad további 24 jármű későbbi megrendelésére is. 

A Karsan A. S. ATAK típusú midibusza alacsony padlós, EURO6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorral szerelt, klimatizált. Teljes befogadóképessége 40 fő, az ülőhelyek száma 23. Az új dízel midibuszok – amelyeket a BKV Zrt. fog üzemeltetni – a budai Várban és vonzáskörzetében közlekednének, pontos útvonaluk azonban még kidolgozandó.