A hétvégén ború és eső is jöhet

Az elkövetkező napokban 11-12 fokig melegedhet a hőmérséklet, de az eddigi derűs eget egyre gyakrabban takarják el felhők, és vasárnap már eső és zivatar is jöhet.

Pénteken a pára-, illetve ködfoltok feloszlása után hazánk nagy részén napos idő várható, keleten is csökken a felhőzet. A délutáni, esti óráktól délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton estefelé több helyütt megélénkül a déli szél. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére -3, +2 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton reggel még többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Vasárnap reggelre megnövekszik, napközben délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, de északkeleten kicsi a csapadék esélye. A keleti, északkeleti szél megélénkül, nyugaton néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Hétfőn szakadozik a felhőzet, de a rövid napos időszakok mellett az erősen felhős ég lesz a jellemző. Inkább csak a nap első felében valószínű helyenként kisebb eső, zápor. A délire, délnyugatira forduló szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.