Zuschlag János 80 millióval tartozik a NAV-nak

A volt szocialista politikus az RTL Klub Híradójának elmondta: nem tud fizetni. Az országgyűlési választás előtt adott tanácsot egy új kispártnak, most épp adótanácsadással reklámozza magát.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt másfél évben már rengeteg módon és rengeteg technikával próbálták ezeket a pénzeket behajtani. Nyilván, vagyonom nincsen, jövedelmem nincsen, nap mint nap meg kell azt élnem, hogy a végrehajtók kopogtatnak a családtagjaim ajtaján” – mondta el Zuschlag z RTL Híradó stábjának, kiemelve: esélye sincs az adósság rendezésére.

Zuschlagot hét év fegyházra ítélték, mivel társaival szabálytalanul költöttek el 70 millió forint közpénz. Az összeg egy részét ugyan visszafizette, azonban a börtönévek alatt a kamatos kamattal a tartozás közel 80 millió forintra duzzadt.

Zuschlag szerint nincsen semmilye, amit a NAV lefoglalhatna. Az egykori politikus szabadulása óta sok mindennel próbálkozott, hogy pénzt szerezzen. Az országgyűlési választás előtt adott tanácsot egy új kispártnak, az Új Magyarországért Pártnak, amely nem került be a parlamentbe. Most épp adótanácsadással reklámozza magát: honlapja szerint szaktudását adóhatósági ellenőrzésekkel és vagyonosodási vizsgálatokkal kapcsolatban ajánlja.