Orbán: a korrektség nem elég a barbársággal szemben

Orbán Viktor miniszterelnök szerint új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

A kormányfő azt mondta Párizsban, a franciaországi terrortámadásról való nemzetközi megemlékezésen, hogy mi magyarok osztozunk a franciák fájdalmában.” Ma a világ tiszteletét fejezi ki a párizsi merénylet áldozatai előtt. Magyarország miniszterelnökeként először és mindenekelőtt én is a legmélyebb együttérzésemet fejezem ki” – mondta.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben – mondta.

Orbán szerint új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

A delegációnak tagja volt Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János a TEK főigazgatója is.