Az MTVA is beszállna az internetről szóló nemzeti konzultációba

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) felajánlja együttműködését az"internetkon" névre keresztelt nemzeti konzultációban.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója hétfői, a konzultáció felelősének írt levelében hangsúlyozza: az MTVA rendkívül fontosnak tartja a nemzeti konzultációt, és bízik abban, hogy “az együttműködés eredményeként olyan rendszer kialakítása válik lehetővé a kormány számára, ami a legtöbb magyar ember véleményét tükrözi”.

Ahogyan Deutsch Tamás országgyűlési képviselőnek ecseteli: a közszolgálati média elkötelezett a digitális fejlődés mellett.

Deutsch Tamás november 6-án egy balatonfüredi sajtótájékoztatón azt mondta: az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció január közepére összeálló kérdései azt hivatottak majd körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót.

A konzultációra 2015. áprilisában, illetve májusában kerül sor,az érintett korosztályok szélességére tekintettel már 14 év felettiek is részt vehetnek rajta.