Újabb érdekes csavar Giró-Szász szállodaüzletében

Tovább bonyolódik Giró-Szász András szállodaépítési ügye.

Ahogyan korábban megírtuk: Giró-Szász vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak 20 százalékos tulajdonrésze van a Safe Port Projekt Kft-ben. A cég másik tulajdonosa a politikus sógora, Serfőző Péter. Giró-Szász elismerte, hogy a Safe Port Projekt Kft.-n keresztül 10 százalékos tulajdonosa lesz annak a Dorottya utcában épülő luxusszállodának, amelyet egy 2010-ben Belváros-Lipótváros önkormányzata által eladott ingatlan átalakításával hoznak létre.

 Fotó: Kummer János

Az ingatlant korábban Praefinium Fund nevű cég vette meg nyomott áron, tulajdonképpen innen indult az üzlet. Ennek a Preafinium Fundnak pedig a befektetési tanácsadója egy olyan, Nagy-Britanniában bejegyzett cég, amelyben Heim Péter résztulajdonos – írja a 444.hu.

Heim Péter és Giró-Szász András közösen alapította 2010-ben a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t. Pénteken robbant a bomba: a kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A Blikk információi szerint az önkormányzat az értékesítés előtt “vitte le” az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért “szabadult meg az önkormányzat”. Giró-Szász azzal védekezett, hogy sosem volt a tulajdonában olyan cég, amely ingatlant vásárolt volna, hanem egy olyan cégben szerzett idén ősszel 20 százalékos részesedést, amely évekkel korábban, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa.