A reklámadóval űznék ki az országból az RTL-t

40-ről 50 százalékra emeli a reklámadót a kormány, így az adónemből befolyó összeg 80 százalékát fizetné az RTL. Kolosi Péter programigazgató szerint nyereségük szinte nem marad, így üldöznék el őket Magyarországról.
Kapcsolódó cikkek

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett csütörtök este Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. A szakember nem tud elképzelni más magyarázatot az óriási teher kiszabására, mint egyfajta bosszút a csatorna kormánykritikus híradója miatt. Kolosi hangsúlyozta: egyáltalán nem igaz, hogy nem fizetnének adót, nem vennék ki a részüket a közteherviselésből.

„Még tegnap is láttam a magát közszolgálatinak nevező állami média – ami évi 80 milliárd forintból gazdálkodik – egyik összeállítását, amit pont arra akartak elvinni, hogy nem fizetünk adót. De ez egyáltalán nem igaz. (…) Az RTL mindig minden adót tisztességesen befizetett Magyarországon.”

A programigazgató szerint azzal, hogy a 20 milliárd forint fölött minden második forint az államé, egyetlen vállalkozás sem tud megbirkózni. Hangsúlyozta: súlyos támadás érte a csatornát és a sajtószabadságot. Kolosi Péter szerint az RTL Group Magyarországra csak pénzt hozott, de pénzt nem vitt el, a híradó pedig marad kormánykritikus – ugyanis a nézettségi adatok őket igazolják.