Lehetetlen hajsza: a NAV-elnök nyomában

Szél Bernadett be akart jelentkezni Vida Ildikóhoz, ami lehetetlen feladatnak bizonyult.

Az LMP-s országgyűlési képviselőt a HVG videósa kísérte el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal székházához, ahol a szabadságáról frissen visszatért elnökkel akart találkozni. Szél elmondta, Vidától azt akarja megtudni, érintett-e a korrupciós kitiltási botrányban és ha igen, milyen vádat fogalmaztak meg ellene.

A képviselő először az adóhatóság főportájánál próbálkozott, ahol egyből azzal fogadták, hogy az elnök nem érkezett meg és egyébként sem adnak semmiféle felvilágosítást, nem lehet hozzá bejelentkezni. Némi győzködést követően Szél Bernadettet a kommunikációs osztályhoz irányították, ahol Burillák Attila szóvivő azt javasolta, hogy a titkárságon jelentkezzen be, noha épp a titkárság épületéből küldték át.

Ezután a szóvivő felírta Szél elérhetőségeit, majd ki akarta küldeni az épületből, mire a képviselő jelezte, hogy országgyűlési képviselőket nem nagyon szoktak állami intézményekből kitessékelni. Később Szél Bernadettet a külső kapcsolatokért felelős elnökhelyetteshez irányították, aki végül azt mondta, keresse a „lányokat”, vagyis a titkárságot, ahonnan végül visszahívást ígértek neki.

Egyelőre nincs hír arról, hogy valóban visszahívták volna Szél Bernadettet. A NAV-tól egyébként már a Hír24 is többször próbálta megtudni, hogy Vida Ildikó a kitiltottak között van-e, de nem méltattak bennünket válaszra, eddig csak egy indulatos közleményre futotta, melyben tagadták, hogy érintettek lennének korrupcióban a vezetők.