Nincs listája a kitiltottakról a Pester Lloydnak

A német nyelvű internetes lap szerdai cikkét „készpénznek vette” a Demokratikus Koalíció szóvivője. Azt mondják, hogy csak a találgatásokat gyűjtötték egybe.

A Pester Lloyd szerint ők nem közölték az amerikai kitiltási ügyben érintettek névsorát, csak az addig a magyar sajtóban felmerült neveket ismételték meg. A lap angol nyelvű, MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: az általuk megemlített neveket napilapokból, a Napi Gazdaságból, illertve a 444.hu hírportálról szedték össze, és szerdai cikkük tartalmazta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium cáfolatát is.

A Pester Lloyd nem sértett törvényt – hangsúlyozták, hozzátéve: nem az ő felelősségük, ha egy sajtóorgánum hivatalos listaként veszi át az ő írásukat.

A lap szerint nyilvánvaló, hogy egyes körök megpróbálják kriminalizálni az “közlőket” és azok forrásait, de minden, a sajtószabadság korlátozására vonatkozó törekvésre nyilvánosan válaszolnak majd.

A DK szóvivője Gréczy Zsolt szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy a párt  írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, azt tudakolva, hogy pontos-e a Pester Lloydban megjelent lista az Amerikai Egyesült Államok területéről kitiltott magyarokról.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán közleményt adott ki, melyben a vezetőik elleni korrupciós vádakat visszautasítják, a beutazási tilalomról azonban nem esett szó.

André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője hétfőn azt mondta, nem politikusokról és kormánytagokról van szó.