Nem mentek be dolgozni a NAV-vezetők

A kitiltási botrány kapcsán korrupciógyanúba keveredett adóhatósági vezetőket hiába várták újságírók a székháznál.

Hat magyar kormányközeli tisztségviselő került fel az Amerikai Egyesült Államok vízumtilalmi listájára, mert korrupciós bűncselekmény gyanúja merült fel velük szemben. Az amerikai törvények értelmében csak az érintettek közölhetnék, hogy eljárás van velük szemben, így továbbra sem tudni, kiknek a beutazását tiltották meg.

Gyanúba keveredett viszont Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhatóság elnöke, és alelnökeinek egyike is a kitiltottak közt lehet. A hat alelnökből eddig csak egy, Kovácsics Iván cáfolta érintettségét. Az RTL Klub Híradója Vida Ildikót szerdán hajnalban a bécsi repülőtéren érte utol, a riportereket meglehetősen ingerülten fogadta, és annyit lehetett megtudni, hogy „nyaralni indul”.

A 444 riporterei csakúgy, mint múlt szerdán, hétfőn reggel is a NAV Széchenyi utcai székházánál várták a hatóság vezetőit. Több mint másfél órát várakoztak, de ez alatt sem az elnök, sem az alelnökök nem jelentek meg munkahelyükön. A bejárathoz közeli vezetői parkolók még negyed tíz körül is üresek voltak.