„Kösz Viktor, az egész világ rajtunk röhög…”

Mindössze ennyivel, no meg egy szomorú fejjel kommentálta az MSZP volt elnöke Facebook-oldalán a netadót. Pártja belement a részletekbe is.

Mesterházy Attila szűkszavú bejegyzésével ellentétben az MSZP bővebben is kifejti véleményét, jelezve, hogy támogatja azokat a civil törekvéseket, amelyek az internetadó bevezetése ellen szerveződtek. „Az emberek elemi felháborodása érthető, törvényes fellépésük jogos. A párt tagjai és vezetői közül többen magánemberként részt vettek a tegnap esti tüntetésen.”

A szocialisták emlékeztetnek rá, hogy az önkormányzati választások előtt hiába követelték, a Fidesz tegye világossá, milyen megszorításokra készül. „A kormány mindent tagadott, és hazugságokkal kampányolt. Most kiderült az igazság.”

Az MSZP szerint a kabinet eddig azért nem lépett fel az adócsalások ellen, azért nem csökkentette a 27 százalékos áfát, mert magas rangú kormányzati szereplők a helyzetet korrupcióra használták fel. Kiderült az is, hogy a Fidesz Orbán Viktor ötletére vezetné be az internetadót. Az MSZP természetesen elítél bármilyen erőszakot, de úgy véli: a helyzetért minden felelősség a Fideszt terheli!

Az MSZP soha nem támogatta az internetadó bevezetését, amit szerinte bizonyít, hogy a frakció “ezt az elhibázott szakértői javaslatot” 2008-ban azonnal leszavazta. Most ezt várja a Fidesz frakciójától is. Nemcsak azt követeli, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a korrupcióban érintettek nevét, hanem azt is, hogy a jövőbeni adókorrupció kizárásáért azonnal és radikálisan csökkentse az áfát a legfertőzöttebb termékkörben, illetve az alapvető élelmiszereknél! “Ha az Orbán-kormány ezt most is elszabotálja”, jogosan söpri el a népharag – tudatta az MSZP.

Később Mesterházy újabb bejegyzést osztott. meg. Azt írta, segít: “nem kell 1500-as lélekszámú kisközségbe több ezres új stadionokat felhúzni és máris lesz pénz a rendvédelmisek fizetésemelésére. Anélkül, hogy ilyen agyament ötletekkel rukkolnának elő, mint az internetadó…”

A szocialista politikus nagyon aktív. Most az írta, hogy senki se higgye majd el, amit a Magyar Nemzet ír: “ez nem egy baloldali, liberális demonstráció volt háttérhatalmi szervezéssel, hanem egy rakás magyar ember, akik szerint ahogy most van, az nagyon nincs jól”.