Tampont és kávét számolhatott el az Ökotárs

 Szerdán kerül a parlament elé az a 40 oldalas Kehi-jelentés, amely a Norvég Civil Alapok támogatásainak felhasználását vizsgálja. A hvg.hu információi szerint olyan nehezen megmagyarázható tárgyi eszközök számláit is elszámolta az Ökotárs Alapítvány, mint a tampon és a kávé. 

A hvg.hu információi szerint a kiadások elszámolásával sincsen minden rendben, több esetben nincsen számla a jelölt tételek mögött. A portál kormányközeli forrásokra hivatkozva állítja: a kormány nagy publicitást szeretne adni a jelentés Ökotárs-kritikus megállapításainak.

Ahogyan megírtuk: a jelentés már Lázár János Miniszterelnökséget vezető politikusnál van, még a héten nyilvánosságra hozhatják. A miniszter még áprilisban jelezte a norvég kormánynak: visszatetszőnek tartja, hogy az LMP-hez köthető Ökotárs alapítványon keresztül osztják szét a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati pénzeit. Májusban a kormány a Kehi-re bízta az alapítvány vizsgálatát, mint ismeretes: a rendőrség nem csak alapítványnál tartott házkutatást, egyik munkatársukat otthonában is felkeresték. A lefoglalt levelezés később a Magyar Nemzethez került.