Figyelmeztetést kapott Szanyi

Az MSZP etikai testülete szerint szándékosan nem sértett pártalapszabályt és megkövette azokat, akiket megbántott. Ennek ellenére az elnökség is foglalkozik még az üggyel.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselőnek azért kellett szerdán a párt etikai és fegyelmi ügyek tanácsa előtt megjelennie, mert képviselői minőségében látta vendégül a Gój Motorosok tagjait Brüsszelben. Az etikai testület úgy döntött, figyelmeztetésben részesíti a politikust és arra szólítja fel, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen ügyektől.

Az MSZP szóvivője, Budai Bernadett az MTI-nek elmondta, hogy a párt országos elnöksége szerdán szintén foglalkozik az üggyel. Szerinte az etikai tanács figyelmeztetését el kell különíteni attól az ügytől, hogy az MSZP és a DK közös EP-delegációja élén lesz-e változás. A delegációvezetői tisztséget jelenleg Szanyi tölti be, a párt országos elnöksége pedig ezzel kapcsolatban csak ajánlást tehet, mert a delegációtagok maguk közül választják meg a vezetőt. A döntés így Ujhelyi Istvánon múlik, minthogy a delegációnak két szocialista és két DK-s tagja van, a DK pedig már kérte az MSZP-től Szanyi leváltását.

Szanyi szerda reggel delegációvezetői tisztségével kapcsolatban azt mondta, hogy nyitott annak újratárgyalására, de csak akkor, ha mindenki visszaadja azokat a tisztségeket, melyeket az ő vezetése alatt szerzett.

Szanyi szerda reggeli sajtótájékoztatója
(MTI / Kallos Bea)

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!