Telt ház lesz a strandokon

A tegnapinál 5 ezerrel több embert várnak ma a fővárosi fürdőkben. A legtöbb helyen este 9-ig lehet hűsölni a vízben. Keddig tart a kánikula.

A szombati 25 ezer után vasárnap 30 ezret megközelítő vendégszámot vár a budapesti fürdőkben és strandokon a Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt.

A hőségriadó miatt egy órával tovább tartanak ma nyitva a strandok, a legtöbb este kilencig.

A BGYH az idén május 1-jén indult strandszezon előtt csaknem 40 millió forintot fordított a fürdők és strandok szolgáltatásainak bővítésére, környezetének szépítésére. Így például szinte valamennyi strand gyermekmedencéje új csúszdát kapott, és több tízezer egynyári virágot ültettek ki.

A cég korábbi közlése szerint a jegyárak az idén nem változtak, és számos – például családi, nyugdíjas – kedvezmény is elérhető.  

A HÍR24 riportja szerint van, ahol ingyen lehet strandolni és van, ahol majdnem 3 ezer forintot kérnek a belépőért, sok helyen bevezették a 900 forintos jegyet.  Török Réka összeállítása.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

A fővárosi strandok a tervek szerint szeptember 7-ig lesznek nyitva, illetve kedvező időjárás esetén szeptember 14-ig.

Keddig kell kibírni ezt a hőséget. Hétfőn ugyan még marad a meleg, de már lehetnek záporok, zivatarok, aztán csapadékos és enyhébb idő várható.