Jön az eső és lehűlés

Keddig kell kibírni ezt a hőséget. Hétfőn ugyan még marad a meleg, de már lehetnek záporok, zivatarok, aztán csapadékos és enyhébb idő várható.

Vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés. A középhőmérséklet általában 24 és 27 fok között, főként északnyugaton, illetve városi környezetben 27 fok fölött alakul. ) Öt megyében első-, a többiben másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Vasárnap

Túlnyomóan napos, száraz időre lehet számítani. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik a déli szél.

A hőmérséklet délután 31 és 34, késő este 21 és 27 fok között alakul.

Hétfő

Eleinte jobbára napos idő várható, majd először a fátyolfelhőzet növekszik meg, délutántól pedig erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Ezekből többfelé kialakulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg a Dunántúlon helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél.

Hajnalban 16-21, napközben 30-35 fok várható.

Kedd

Többnyire erősen felhős lesz az ég, főleg délen lehetnek hosszabb ideig tartó felszakadozások. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül.

A hőmérséklet éjjel 17 és 22, napközben 24 és 29 fok között alakul.

Szerda

Többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar kialakulása, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül.

Hajnalban 15-20, délután 25- 30 fok valószínű.