Igencsak drágán üzent Orbán a képviselőknek

21 ajánlott levél áránál jócskán drágábban 17,7 millió forintért jelentetett meg hirdetést, amelyben arra kérte az új EP-képviselőket, hogy álljanak ki Magyarország érdekei mellett – írja az Átlátszó.hu.

A blog közadatigénylésben kérte ki a Miniszterelnökségtől, hogy pontosan mely újságokban, hány alkalommal, és mekkora költségen jelent meg ez a hirdetés. Mint az Átlátszó.hu-n kiderül, 1-1 hirdetés jelent meg a Magyar Nemzetben, a Magyar Hírlapban, a Metropolban, a Napi Gazdaságban, a Népszabadságban, a Nők Lapjában, a Blikkben, a Heti Válaszban, a Nemzeti Sportban, továbbá az origo.hu-n egy címlapbanner.

A megrendelés értéke összesen bruttó 17.728.259 forint volt. A 21 magyar EP-képviselő diszkrét, ajánlott levélben való köszöntése ennél sokkal olcsóbb lett volna, körülbelül 8 ezer forint.

A miniszterelnök néhány nappal az EP-választás után, május 30-án üzent így az új magyar képviselőknek, amelyben azt írta: „Tisztelettel köszöntöm Magyarország új európai parlamenti delegációját. Minden képviselőtől azt kérem, álljon ki Magyarország mellett. Soha ne feledjék, mindannyian magyarok vagyunk.”