A Fidesz is kiakadt a szexorgiázó gyömrői polgármesterre

Felszólítják Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből.

A Blikk robbantotta ki a napokban Gyömrő polgármesterének botrányát. A lap olyan fotók birtokába jutott, amelyen Gyenes Levente két pucér hölgy társaságában látható, gyümölcsszeletkékkel feltálalva, mellette fehér por. Egy másik cikkben pedig bizarr fotósorozat is előkerült a polgármester szexorgiáiról, amelyeket a balatoni nyaralójában és gyömrői otthonában tartott.

A Gyömrői Társaskör, a Fidesz és a KDNP is kiakadt a polgármesterre. Felszólítják Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből.


Fotó: MTI

„Amennyiben ezt nem teszi meg, felkérjük a város alpolgármesterét, Hodruszky Lajost, hogy kezdeményezzen rendkívüli testületi ülést és bizalmi szavazást Gyenes Levente polgármesterrel szemben. Amennyiben a testület megvonja a bizalmat a polgármestertől, októberig ügyvezetői jelleggel Hodruszky Lajos lássa el a városvezetői feladatokat” – olvasható a hvg.hu által lehozott közleményben.

„Értékítéletünk nagyon súlyos fogyatékosságáról tanúskodna, ha elfogadhatónak tartanánk azt, hogy dr.(?) Gyenes Levente fehér port szippant meztelen nők testéről” – fogalmaztak a közleményben.

Ez utóbbi vádat egyébként Gyömrő első embere tagadta, és azt mondta, a fehér por manipuláció a képeken. A polgármester szerint korábban ellopták a hivatali irodájából a laptopját, amin valóban lehettek képek meztelen nőkről, de szerinte emiatt senkinek nem tartozik elszámolással, mert akkoriban elvált ember volt, ma viszont már boldog házasságban él.