Jövő péntekig tart a kánikula

Szombattól végig 30 fok fölött alakul a legmagasabb napi hőmérséklet, de csütörtökön már záporok, zivatarok jönnek, és pénteken pár fokkal hidegebb lehet.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon többfelé megélénkül. A hőmérséklet délután 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 18, 23 fokig hűl le a levegő.

Vasárnap marad a derült, napos idő, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Hétfőn sem kell csapadékra számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Kedden megjelenhetnek a gomolyfelhők, de marad a túlnyomóan derült, napos idő. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szerdán maradnak a gomolyfelhők, és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulhat ki zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.