Hétvégén már kánikula jön

Csütörtökön már 28 fok jön, pünkösdtől azonban már a 30 fölé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön a Dunántúlon és a Duna vonalában olykor erősebben megnövekszik a felhőzet, másutt a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. A Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felében zápor, zivatar is kialakulhat. A Kisalföldön napközben megélénkül, Sopron környékén olykor meg is erősödik az északnyugati szél, míg másutt továbbra is gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet napközben 22, 28, késő este 15, 20 fok között várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken túlnyomóan napos idő valószínű, főként az Északi-középhegység térségében és északkeleten lesz erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ott néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 28 fok között alakul.

Szombaton napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Napközben keleten helyenként megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Vasárnap a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő képződik, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadékra nem kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. A jövő hét további részében az OMSZ ugyancsak 30 fok feletti maximumhőmérsékleteket jelez előre.