Váratlan támadás érte Mesterházyt

Csütörtökön összeül az MSZP budapesti párttanácsa, szombaton pedig az országos választmány, de néhányan nem vártak, és nekimentek az elnöknek.

Teljesítmény nélkül senki se lehessen vezető az MSZP-ben, a teljesítmény mércéjének pedig a választási eredményeket kell tekinteni. Ezt üzente az MSZP országos vezetésének a párt XIII. kerületi alapszervezete, amely már a csúfos EP-választás előtt kemény hangú állásfoglalásban fogalmazta meg véleményét Mesterházy Attila elnökségéről – írja az Index.

Mesterházy Attila generációváltó fiatalként vette át az MSZP irányítását, de egyáltalán nem tudta megszólítani a fiatalokat – írják az amúgy évek óta szocialista fellegvárnak számító kerület politikusai.

Borszéki Gyula, a XIII. kerületi szervezet elnöke az Indexnek azt mondta: a belső nyilvánosságnak szánták az állásfoglalást, ezért nem tették közzé, a lap azonban idézte a kétoldalas dokumentumot, mely szerint a pártvezetésnek semmilyen mondanivalója sem volt az országgyűlési kampányban, ezért a tennivalók elodázásába menekült, a bukás után pedig önkritikátlanul folytatta a ténykedését. Véleményük szerint amióta Mesterházy az elnök, azóta az elnökhöz való lojalitás és belső alkudozás lett a fő szervezőerő.

Metserházy Attila a vasárnapi európai parlamenti választáson elért eredmény után azt mondta: az MSZP elnöksége felajánlja lemondását a szombati választmányi ülésen.

A pártelnök legutóbb az ATV-ben arra a kérdésre, hogy újra fog indulni az elnöki posztért, ezt válaszolta: “Azt majd eldöntöm. (…) Gondolkodni fogok rajta. (…) Néha folytatni sokkal nehezebb, mint abbahagyni.”