Gyurcsány „Viktor” csillaghullását jósolja

A DK elnöke szerint a kormányváltó erők április 6-án le fogják győzni a Fideszt, amikor is "le fog hullani Viktor csillaga" – mondta Berettyóújfalun, amikor is két szavas programot is hirdetett.
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc kedden több mint 500 fős hallgatósága előtt egy “kudarcba rohanó ország” miniszterelnökének nevezte Orbán Viktort, aki szerinte “szélhámos, nem kicsit, nagyon”.

A két szavas program

A volt miniszterelnök a lakossági fórumon emlékeztette hallgatóságát Orbán Viktor programjára, amely egy szó: “folytatjuk”. A miénk meg két szó: nem engedjük” – tette hozzá nagy tapsot kiváltva a helyi sportcsarnokot megtöltő közönségéből.

Feltette a kérdést, mit akar folytatni a jelenlegi kormányfő. Azt, hogy “elmagányosodtunk, nincs egyetlen igaz barátunk Nyugaton, azt, hogy Magyarországon a választás nem lesz sem szabad, sem egyenlő?” – sorolta a kérdéseit a DK elnöke, aki szerint a választás csak akkor lenne szabad, ha a feltételekről közösen állapodtak volna meg a szereplők.

Orbán bányában dolgozna

“Mi olyan országot akarunk, amely hazát, otthont, megélhetést jelent mindenkinek, függetlenül attól, hová született” – jelentette ki a volt miniszterelnök.

“Orbán Viktor ma kőbányában dolgozna, apja sorsát folytatná, ha olyan politikusok vezették volna az országot korábban, mint ő most” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Szerinte a jelenlegi kormányfőnek nincs igaza abban, hogy “soha nem volt ilyen egységes Magyarország”. “A nemzet jövőjét egymást tiszteletben tartó, egymást elfogadó, egymással vitatkozó polgári sokaság viszi előre” – hangoztatta.

A DK elnöke kijelentette, teljes szívéből támogatja Mesterházy Attilát, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy legyőzze Orbán Viktort. “A kormányváltó erőkről” azt mondta: széles, erős szövetséget úgy sikerült alkotni, hogy senkinek nem kell feladni a meggyőződését.

“Az első lépést a magyar csodához, a szabad, demokratikus csodához, ez a választás nyitja meg” – mondta Gyurcsány Ferenc Berettyóújfaluban, ahol a választók figyelmébe ajánlotta Varju Lászlót, a DK politikusát, “a kormányváltó erők” helyi közös jelöltjét.